Quantcast
Channel: Dana Lalici – SuperBlog
Viewing all articles
Browse latest Browse all 14

Proba 18. Ce-ai fi, dacă ai fi?

$
0
0

Dragi superbloggeri, iată-ne ajunși la ultima probă din Spring SuperBlog 2017, dedicată, conform tradiției, partenerilor media și bloggerilor parteneri care ne susțin. Le mulțumim atât lor, cât și vouă că ne-ați fost alături primăvara aceasta și vă invităm la… joacă 🙂

Temă: Ce-ai fi, dacă ai fi?

Explicație:
Există o zonă ludică a limbajului, ce se transmite din generație în generație, care și-a modificat de-a lungul timpului agresivitatea, în sensul că „aceste cuvinte ne doare” nu mai e atât de valabil, înțelesul lor devenind mai ușor de suportat fiind aruncat adeseori mecanic și, de ce nu, într-un cadru amical.
Nu de puține ori am auzit, dacă nu adresate nouă, direct, trecând pe lângă urechile noastre expresii precum”: ești ca o mămăligă”, „stai ca mobila-n drum”, „ai mâncat sticlă și ești transparent”, „alb ca brânza”, „neam de traistă”, „hai, șterge putina!”, „îți lipsește o doagă”, „mi-ai făcut capul calendar”, „ai călcat pe bec”, „te uiți ca la mașini străine”, „ia-mi boii de la bicicletă” ș.a.m.d.

Oare, din exemplele de mai sus, am putea extrage o concluzie cel puțin la fel de ludică, în ceea ce privește amestecul (aluatul) obiectului din care e făcut omul? Spre exemplu, „omul nu e om, până nu e un obiect sau un produs alimentar”. Sau „zi-mi ce magazin ești, ca să-ți spun cine ești”.

Omul-blogger, atunci când e om, e uns cu toate alifiile! Peste tot! Dar, dacă ar fi sau ar rămâne „de căruță”, atunci i-am unge numai osiile (stilul Alma NaheR, deh!). Nu îl impunem, liniștiți-vă apele!

Dorință:
Trecându-ne prin cap astfel de gânduri, iaca, a luat naștere curiozitatea noastră în ceea ce privește cheful vostru de a vă juca în scris, atunci când e vorba despre voi și nu despre un produs al altei „Firme”. Fiind un concurs cu și despre promovarea creativă a unor produse/obiecte, ne-am gândit că v-ar sta bine ca obiectul sau produsul să fiți chiar voi. Cu calitățile și, de ce nu, defectele voastre! De fabricație sau căpătate de-a lungul Largului Consum. Căci, pentru ce-s (bune) reclamele, dacă nu-s bune să ne promoveze chiar pe noi?

Având la dispoziția voastră (numai și numai pentru voi!) partenerii media ai acestei ediții a SuperBlog, precum și bloggerii parteneri, cum i-ați folosi, dacă ați fi și cel care lansează campania de promovare, dar totodată și produsul/obiectul respectiv care necesită promovarea? Suntem curioși cum s-ar numi firma al cărei produs (și angajat) sunteți! Care-i prețul? Ce scrie pe cutia de împachetat? Puteți aborda orice aspect al interiorului, precum și al exteriorului vostru. Dar…

Joc/joacă:
Ca acest exercițiu să beneficieze de dispoziția voastră cea mai ludică (implicit creativă), ne-am propus să vă ajutăm/încurcăm cu încă o dorință/cerință, neobișnuită pentru acest concurs. De obicei, în brief-ul fiecărei probe, ați întâlnit cuvinte cheie. De data aceasta, aveți la dispoziție, pe lângă cuvintele cheie, și 12 cuvinte „broască” (toate obligatorii): pască, a etira, clovni, chenar, eșarfă, mușcată, nasture, leagăn, umezit, drob, încondeiere, subseară. Acestea trebuie utilizate întocmai în forma menționată mai sus. Doar forma se impune însă, la fond vă puteți juca oricum vreți.

Folosiți-le cu cap! De om, de „SuperOm”, de „SuperBlogger”! Fiți obiectul, dar scrieți ca omu’! Jucăuș! Jucăuș și trist! Jucăuș și vesel! În limita a 7777 de cuvinte. Glumim! 777 sunt perfecte. Există și o limită minimă: 444

Concluzie:

La modul concret, proba aceasta vă propune să fiți ce obiect/produs (exclus animal!) vreți voi să fiți, dar să țineți cont de:

  • cuvintele „broască” (menite să vă descuie la joc);
  • limita minimă de 444 și cea maximă de 777 de cuvinte;
  • ludic;
  • subiectivitatea celui ce citește (și jurizează!);
  • cuvintele-cheie relevante: partener media, blog partener, blogger partener, partener SuperBlog (utilizați câte și pe care doriți);
  • alegerea partenerilor (media sau bloggeri – îi găsiți pe toți în lista de mai jos), astfel încât să vă promovați cât mai bine (sunteți liberi să folosiți cât mai mulți, dar nu exagerați cu link-urile către ei);
  • NU puneți link către (în)juratul (nu are frigider, oricum!) acestei probe! Eventual, dați like paginii de Facebook Alma Nahe Handmade, fiindcă ea vă aduce câteva premii la Gală, mai mult simbolice, decât materiale; link-ul nu e obligatoriu!
  • puteți să vă etalați cum doriți: versuri / proză scurtă / proverbe & zicători/, cântec, film, poze etc.

Dacă țineți cont de toate acestea, jurizarea va fi floare. La ureche!

Pentru recapitulare, iată, mai jos partenerii media și bloggerii parteneri care susțin competiția de blogging creativ Spring SuperBlog 2017 (și, totodată, sursele de informare recomandate pentru această probă):

Parteneri media:

Bloggeri parteneri:

  • Alma Nahe(r) alias Olimpia Săpunaru, multi-participantă (în opt ediții) și premiantă în competiția noastră, cel mai recent pe locul doi în SuperBlog 2016, actualmente juriu al acestei probe;
  • Armonie acvatică – Cristina Lincu, ocupanta locului I în SuperBlog 2014, fost juriu;
  • CalatoriaPerfecta.ro – blogul soților Dan și Patricia Coscai, participant la edițiile anterioare SuperBlog, fost juriu;
  • Craiova pe blog. Natural – Daniel Botea, câștigătorul locului I în Spring SuperBlog 2015;
  • EmilCalinescu.eu – participant la edițiile anterioare SuperBlog, câștigător al rolului de blogger partener la ultima probă din SuperBlog 2016;
  • ExTraViTa.ro – blogul de călătorii și experiențe al Mirelei Șurghie, fost juriu;
  • Înșiră-te mărgăritare – Adriana Tîrnoveanu, locul II în Spring SuperBlog 2016;
  • Alina Gheorghe – câștigătoarea trofeului Spring SuperBlog 2016, actualmente juriu;
  • mnealui.info – Christian Hertzug, clasat pe locul I în SuperBlog 2012, fost juriu;
  • Nimicuri fantezii – Cornelia Crina Popa, câștigătoarea trofeului SuperBlog 2015, fost juriu;
  • O Pisică Neagră – Georgiana Mihăilă, participantă la edițiile anterioare SuperBlog, fost juriu;
  • Pezevenchi.ro – Eugen Zăvoianu, câștigătorul trofeului SuperBlog 2016, actualmente juriu;
  • Robintel.ro – Robin Molnar, clasat pe locul I în SuperBlog 2011;
  • SexulSlab.ro – Dana Lalici, câștigătoarea trofeului SuperBlog 2013, fost juriu;
  • Sweet&Salty – Em Sava, clasată pe locul 10 în Spring SuperBlog 2016;
  • TehnoCultura.ro – Manuel Cheța, câștigătorul trofeului SuperBlog 2010;
  • Tulips & Sparkles – Bianca Alexandra Bîzîiac, ocupanta locului I în Spring SuperBlog 2014, actualmente juriu.

Ca să știți câte puncte poate aduce ideea voastră, punctajul se va felia astfel:

  • 10 puncte din oficiu;
  • abordarea inedită / interesantă / ingenioasă a temei (adică, subiectivitatea juriului) – 15 puncte;
  • ludic & creativitate – 35 puncte;
  • fluența textului si iscusința în mânuirea condeiului, în și dincolo de canoane (nu exagerați cu greșelile gramaticale!) – 10 puncte;
  • respectarea cerinţelor tehnice/artistice – 15 puncte;
  • 15 puncte se vor împărți între: zgomotul & liniștea & dinamica de dincolo de cuvinte, respectiv calitatea scriiturii, mijloacele stilistice / artistice proprii folosite.

Practic, e greu să vă calculați voi singuri nota! Dar nu credem că vă încurcă asta, fiindcă știm ce înseamnă să fiți SuperBloggeri și, oricum, ați fost mereu la îndemâna subiectivității cititorului, oricare ar fi el!

Modalitate de a juriza:
Din totalul textelor înscrise, vor fi alese 12 articole câștigătoare.
Totodată, primii trei clasați la această probă vor deveni (dacă vor dori) bloggeri parteneri în viitoarea competiție, SuperBlog 2017 (ediția de toamnă), beneficiind astfel de promovarea aferentă.

Bucurați-vă de voi și de ceea ce sunteți și, dacă ați ajuns până aici, mai puteți voi încă una! Succes maxim, efort minim!

Termen limită: marți, 18 aprilie 2017, inclusiv (până la ora 23:59). ATENȚIE! Acesta este termenul final al competiției. Ulterior nu vor mai fi acceptate articole spre jurizare, la nicio probă.

Later edit: La cererea participanților și cu acordul juriului, se mai pot înregistra articole spre jurizare până la 20 aprilie 2017, la ora 23:59, în cazul în care doriți neapărat să fiți finaliști, cu mențiunea că se vor aplica penalizările aferente pentru întârziere.

Termen de jurizare: 25 aprilie 2017

UPDATE: În urma jurizării, sunt desemnați câștigători ai acestei probe următorii participanți:

  1. Raluca Ilie – Dulce încondeiere de (ne)cuvinte – 100 puncte
  2. Radu Țuglea – Vitrina cu mirare – 99 puncte
  3. Mihaela Roxana Vasilescu – Mă întreb sub pălărie dacă sunt un cal&dar – 98 puncte
  4. Eleonora Tîncu – La drum – 97 puncte
  5. Marius Mandache – Poveste cu ou, sare și piper, muștar, cafea boabe, cuie, reumatism, aglet, ștrampi, zâmbet, ienibahar, scaun la cap… – 97 puncte
  6. Dumitru Stoica – Viata ca o carte. – 96 puncte
  7. Dana Maria Jugăurs – Agentul 00H(ater) – 96 puncte
  8. Nicoleta Ilca – Vis de student: Ultima poveste – 95 puncte
  9. Codruța Romanța – De-aş fi o minge aruncată-n van… – 95 puncte
  10. Dana Toader – Sunt atât de clovn încât cred că lumea e ca mine – 95 puncte
  11. Alexandra Călinoiu – De-aș fi o fărâmă de nemărginire – 95 puncte
  12. Ioana Razk – Jurnal de aricică. Vând vânt – 95 puncte

Suplimentar, juriul decide să premieze și următoarele două participante, în ciuda penalizărilor pentru întârziere:

  1. Alexandra Popa – Aș fi un clopot – 97 puncte (-20)
  2. Lucia Radu Simota – Vând SuperPuteri – 96 puncte (-20)

Notele acordate la această probă, cu punctajele prezentate defalcat pentru fiecare criteriu de jurizare

Clasamentul acestei probe

Pentru a participa la această probă, vă rugăm:

1. Să redactați un articol pe tema enunțată mai sus și să-l publicați pe blogul cu care v-ati înscris în competiție. Înainte de a publica articolul pentru această probă, este necesar să fiți înscriși și acceptați drept participanți în competiție;
2. Să menționați în articol că acesta a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017 (de exemplu, la finalul textului);
3. Să vă logați la contul personal SuperBlog din platforma de jurizare cu datele de acces stabilite la înscriere și să introduceți link-ul către articolul de pe blogul participant și textul articolului (copy-paste), la proba corespunzătoare. După înregistrarea articolelor în platformă, textul acestora nu poate fi modificat. Încălcarea acestei reguli și/sau cazurile dovedite de plagiat atrag eliminarea din competiție. Metoda copy-paste, indiferent de sursă, este inacceptabilă într-o competiţie de creativitate (şi în blogging, în general)!

Pentru a ne fi tuturor mai ușor să urmărim informațiile legate de competiție, vă rugăm să comentați numai la subiect. Dacă aveți întrebări generale legate de SuperBlog, fără legătură cu această probă, vă rugăm să ni le adresați într-un comentariu în pagina Q&A. Vă mulțumim!


Viewing all articles
Browse latest Browse all 14

Latest Images

Trending Articles